Uusia kokemuksia, uusia mahdollisuuksia

phone, technology, pin

Muutama vuosi sitten huomasin, miten vaikeaa minun oli sovittaa säännöllisiä harrastuksia kalenteriini.  Aikatauluni vaihtelevat kovasti freelance-luonteisten töiden vuoksi. Välillä työskentelen iltaisin, välillä päivisin, joskus myös viikonloppuisin. 


Päätin, että minun on helpointa harrastaa liikuntaa omatoimisesti, ja aloittaa esimerkiksi haaveilemani espanjan kielen kurssi verkko-opiskeluna. Kaipasin kuitenkin myös aikaa luovuudelle: laulamiselle, musiikin tekemiselle, kirjoittamiselle.

Vuoden 2019 tammikuussa törmäsin yllättäen netissä ilmoitukseen, joka sai huomioni:

Amerikassa asuva artisti ja lauluntekijä DANI oli aloittamassa 30-päivän mittaisen interaktiivisen verkkokurssin, “Songwriting in 30 Days”. Kurssi oli ihan uusi, ja Dani etsi kaiken tasoisia beta-testaajia käymään kurssin läpi ja antamaan palautetta moduulien toimivuudesta. Tunsin, että tämä voisi olla minua varten. Tartuin tähän voimakkaaseen impulssiin ja lähetin hakemukseni toivoen, että minut valittaisiin mukaan.

Muutaman viikon kuluttua sain sähköpostiini ilmoituksen, että minut oli valittu yhdeksi kurssin beta-testaajista!  Helmikuun ensimmäisenä päivänä en tiennyt mitä odottaa, mutta avasin innoissani verkkokurssialustan. Saimme aina viikon moduulin (ikäänkuin opintojakson) käyttöömme kerrallaan ja joka viikko teimme myös tehtäviä. Kurssin alusta asti liityimme kaikki suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaoimme ajatuksiamme, tehtäviämme ja annoimme toisillemme palautetta. Tämä oli todella jännittävää: en aiemmin ollut paljon jakanut musiikkiani, varsinkaan keskeneräistä…  enkä varsinkaan pyytänyt palautetta muilta kuin isältäni tai veljeltäni. Myönnän, että vaati pari viikkoa totuttelua ennen kuin uskalsin jakaa demoja lauluistani muulle ryhmälle!
 

 Isoimman kehitystyön teet itse, itsesi kanssa.

Jännittävintä kurssissa oli varmaankin osallistua ensi kertaa livenä tapahtuvaan videokeskusteluun. Tapasimme pienryhmissä valmentajan ja muiden kurssilaisten kanssa. Valmennustuntien aikana sai esittää kysymyksiä, jakaa tekeillä olevia kappaleita ja pyytää muilta kommentteja, ideoita ja palautetta. Tai keskustella mistä vain mieltä askarruttavista asioista! Jännitin aluksi puhumista englanniksi muulle ryhmälle, vaikka kielitaitoni onkin ihan hyvä. Kuitenkin puheluihin osallistuminen voimisti itseluottamustani valtavasti ja sessioiden jälkeen olin aina täynnä uutta inspiraatiota. Ennen kaikkea, minusta alkoi tuntua että olen löytänyt Songwriting -yhteisön johon kuulun!

Kurssin päättyessä minulla oli valmiina kolme uutta kappaletta! Olin todella innoissani (ja olen edelleen), sillä ennen tätä tunsin kärsineeni “kirjoitusblokista” jo muutaman vuoden ajan enkä ollut kirjoittanut mitään järkevää. Nyt olin saanut avattua omia lukkojani, löytänyt uudenlaisen tyylin kirjoittaa… ja aloin taas uskoa itseeni enemmän:  “ehkä olenkin myös biisintekijä”. 

Aiemmin suhtauduin hieman epäilevästi verkko-opiskeluun ja ajatusteni jakamiseen verkko-yhteisöissä.  Kuukauden mittainen lauluntekijä-kurssi kuitenkin muutti kaikki käsitykseni verkkokurssiopiskelusta – ja avasi silmäni sen luomille mahdollisuuksille!

On ihanaa, että verkkokurssia saa käydä läpi omaan tahtiin silloin kun itselle sopii. Usein kursseihin kuuluu myös verkkoyhteisö, joka kannustaa ja antaa palautetta kun sitä pyytää. Verkkokurssin tekijä, coach tai muu mentori, auttaa ja ohjaa eteenpäin –  ja kuitenkin isoimman kehitystyön teet itse, itsesi kanssa. Ihan kuin aina uusia asioita opiskellessa: otat aikaa itsellesi ja sinulle tärkeiden asioiden omaksumiseen, omassa tahdissa ja omassa rauhassa. 

Myös laulua voi opiskella verkon välityksellä. Luomani verkkokurssin avulla voit tutustua omaan äänenkäyttöösi omassa rauhassasi, omaan tahtiisi. Toimin valmentajanasi verkon välityksellä, ja tarjoan apua, tukea ja neuvoja aina kun tarvitset. Suosittelen verkkokurssimuotoista harjoittelua lämpimästi kaikille laulajille, jotka haluavat tutustua omaan äänenkäyttöönsä omassa rauhassa, omassa tahdissa. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *