Jokaisessa meissä on luovuutta

graffiti, artist, graffiti art

Biisien kirjoittaminen on jo pitkään ollut minulle yksi tapa harjoittaa luovuuttani.
Kirjoitin ensimmäiset biisini noin 13-vuotiaana, ja tapa on kulkenut mukanani siitä asti.

On hauskaa, että muistan edelleen kaikkien kirjoittamieni biisien melodiat, vaikka olen aikanaan kirjoittanut vain kappaleiden sanat ja soinnut ylös biisivihkooni. Auditiivinen muistini on usein musiikkiin liittyvissä asioissa todella hyvä. 

Muutama viikko sitten päässäni alkoi pyöriä laulun teksti. Teksti kertoi selvästi erästä tarinaa, jota olin viime aikoina miettinyt kovasti. Kirjoitin tekstin ylös ja kuulin samalla jo päässäni minkälaisella melodialla halusin tekstin laulettavan.

Hyräillessäni melodiaa muistin erään 15-vuotiaana kirjoittamani kappaleen. Kappaleen, jossa oli tarttuva kertosäe mutta jonka säkeistöt eivät oikein tarkoittaneet mitään. 

Nyt yhdistin tämän vanhan kertosäkeen vastakirjoittamaani tarinaan… Ja sanat, soinnut ja melodiat solahtivat yhteen vaivattomasti.

Mitä ihmettä…. Näin ne kappaleet joskus näköjään muhivat pitkiäkin aikoja – ja löytävät lopulta oman muotonsa ja tarinansa!

Luova tekeminen tuo meitä lähemmäs omaa sisintämme. 


Parhaat asiat tapahtuvat usein pakottamatta ja omalla painollaan. Niin on erityisen usein luovan työn kanssa.

Uskon että meissä kaikissa on sisällämme luovuutta, joka ansaitsee huomiotamme.. sillä luova tekeminen tuo meitä lähemmäs omaa sisintämme. 

Liian usein vain yritämme pakottaa asioita tapahtumaan, tai emme anna luovuudelle riittävästi aikaa tulla meistä esiin. Itse ainakin koen että vaatii rauhaa, kiireettömyyttä ja tietynlaisen pysähtymisen, että luovuus alkaa virrata minusta ulos. 

Nyt muistin taas, että haluan järjestää arkeeni enemmän tällaista tyhjää, luovaa tilaa.
Ja muistin myös, että  koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – tai jatkaa siitä mihin on joskus jäänyt!