Se kasvaa, mihin huomio kiinnittyy

hydrangea, paper, flowers

Viime aikoina päivittäiset tunnelmat kotona ovat vaihdelleet: useimmiten olen kiitollinen kun on paljon omaa aikaa, rauhallista kotoilua, ulkoilua lähiluonnossa. Välillä taas ärsyttää, ahdistaa ja harmittaa  – ja tuntuu etten saa mitään järkevää aikaan. Ajatuksissamme se kasvaa mihin huomio kiinnittyy.

Ajatuksissamme se kasvaa, mihin huomio kiinnittyy. 

Pari päivää sitten ajatukseni jäivät kiertämään kehää: tunsin juurikin kuvailemiani ärsytyksen ja turhautumisen tunteita, eikä mikään tuntunut onnistuvan.

Oivalsin että nyt on yksinkertaisesti aika antaa omalle mielelle lepoa. Ei ole tarvetta koko ajan olla tehokas, tai edes iloinen. Kaikki tunnetilat ovat täysin okei, ja omien fiilisten kannattaakin antaa tulla pintaan kun siltä tuntuu!

Halusin kääntää ajatukseni muualle ja päätin kokeilla jotain, mitä en ole pitkään aikaan harrastanut: tartuin kitaraan ja aloin soitella omaksi ilokseni lempikappaleitani. Kaivelin muististani pitkästä aikaa nuoruuden suosikkikappaleita ja kokeilin myös uusia biisejä, joita olin haaveillut opettelevani ”kun olisi aikaa”.

Nämä spontaanit “olohuonejamit” piristivät oloa ja tuntui, että asiat asettuivat taas tasapainoon. 
Tuntui tosi hyvältä soitella rennosti pitkästä aikaa.

Eikä  siinä kaikki: innostuin jakamaan jammailujani myös Instagram-tililläni. 


Se on itselleni iso juttu, sillä en yleensä kovinkaan helposti jaa varsinkaan spontaaneja tai keskeneräisiä laulujuttujani missään. Nyt kuitenkin tuntui, että haluan jakaa tätä iloa eteenpäin. Ehkä joku muukin innostuisi tästä ylittämään itsensä!

 Itselle rakkaita ja tärkeitä asioita kannattaa vain alkaa tekemään.

Puhelimella kuvattu live-veto ei ole täydellinen laadullisesti, mutta ei sen tarvitse ollakaan. Olen nimittäin viime aikoina ymmärtänyt yhä paremmin, että itselle rakkaita ja tärkeitä asioita kannattaa vain alkaa tekemään.

Jos aina yrittää vain hioa tekeleitään tai suoritustaan paremmaksi, on suuri vaara ettei koskaan tule valmista: aina keksii kehitettävää, paranneltavaa ja itselleen myös kritisoitavaa… 

Tärkeintä onkin vain aloittaa: ylittää ensin omaa mukavuusaluetta askel kerrallaan ja vähitellen oivaltaa, kuinka oma itseluottamus on huomaamatta kasvanut!