top of page
Anna Vihonen lauluvalmentaja

Anna Vihonen

Ammattilaulaja, lauluvalmentaja & joogaopettaja

20 vuoden työskentely oman ääneni kanssa, sekä syventävät joogaopettajaopinnot ovat muovanneet minusta herkän, intuitiivisen, luovan sekä kuuntelevan lauluvalmentajan. Ajattelen, että oman lauluäänen kehittäminen ja vahvistaminen on samalla oman sisäisen äänesi vahvistamista. 

Tarinani

Minulle oma ääni on väylä sisimpääni, ja oman olemisen syvempiin kerroksiin. Tavoitteeni lauluvalmentajana on auttaa ja opastaa ihmisiä löytämään syvempää yhteyttä omaan kehoon, ääneen – ja siten omaan itseen.

Matka tähän pisteeseen laulajana ja valmentajana on ollut pitkä ja opettavainen. Olen rakastanut laulamista niin pitkään kuin muistan, ja yläasteikäisenä aloin todella unelmoida, ja tehdä töitä, kehittyäkseni mahdollisimman hyväksi laulajaksi. Laulaminen, treenaaminen ja esiintymiset määrittelivät pitkälti elämääni ja valintojani nuoreksi aikuiseksi asti. Havahduin vastavalmistuneena Pop & Jazz muusikkona ja aktiivisesti keikkailevana laulajana siihen, että laulamisesta oli tullut minulle suorittamista. En nauttinut esiintymisestä enää samoin kuin ennen, ja koin vahvojakin epävarmuuden ja itsekritiikin tuntemuksia.

Oma keho ja omat tunteet ovat kuin kompasseja, jotka ohjaavat elämässä oikeaan suuntaan, ja kohtaamaan asioita jotka siinä hetkessä on hyvä käsitellä. Minut tämä oivallus suorituskeskeisyydestäni johdatti tutkimusmatkalle oman laulamiseni ytimeen – ja toki oman itseni ytimeen, sillä koen että nämä eivät ole toisistaan erillisiä asioita.

Annoin elämässäni tilaa myös muulle kuin musiikille, ja koin hienoja hetkiä ja puhdasta elämäniloa lukuisilla kaukomatkoilla ympäri maailmaa. Löysin uudenlaisen tavan vapauttaa omaa lauluääntäni, samalla oppien itseni hyväksymistä sellaisena kuin olen. Opiskelin embodied joogaopettajaksi, ja koulutus kasvatti paitsi ihmisenä ja joogan parissa, niin myös ymmärrystäni äänestä – ja siitä, kuinka keho, mieli, tunteet ja ääni ovat yhtä, saumattomasti yhteydessä.

Tätä kaikkea oppimaani ja kokemaani yhdistän nykyään työssäni lauluvalmentajana, ja joogan opettajana.

Musiikkialan opinnot ja tunnustukset 

Musiikkialan opinnot Anna Vihonen

Georg Malmstén säätiö, työskentelyapuraha – 2021

Estill Technique for Singing teachers – Lontoo 2018 

Pop & Jazz konservatorio, Muusikon ammattitutkinto (pääinstrumentti laulu) –  Helsinki 2009-2012 

Estill tekniikka, Levels 1 & 2 – Lontoo 2011 

Pro Musica Mitali – Helsinki, 2007

Musiikin lukiodiplomi – Helsinki 2007

Sibelius-lukio, musiikkilinja – Helsinki, 2004 - 2007

Laulun ja tulkinnan opinnot, Nummela / Melodrama – Irina Milan, 2005 - 2020 

Pop & Jazz Laulututkinto 2/2, Nummela 2005

Pop & Jazz Laulututkinto 1/2, Nummela 2003 

Ota yhteyttä

Tiedustele valmennuksista, coachauksesta, puhujatilaisuuksista sekä muista yhteistyömahdollisuuksista.

bottom of page